dimarts, 6 d’octubre del 2009

LES AVD

ACTIVITATS DE LA VIDA DIÀRIA

Què són?
Les Activitats de la Vida Diària (AVD) són el pilar fonamental de la funcionalitat de les persones, i per això conformen un dels objectius primordials de la Teràpia Ocupacional.
Se definen por ser tareas ocupacionales que una persona realiza diariamente para prepararse y desarrollar el rol que le es propio. Es defineixen per ser tasques ocupacionals que una persona realitza diàriament per preparar-se i desenvolupar el rol que li és propi. Va más allá de la autoatención, e implica el desarrollo funcional completo de la persona. Va més enllà de la autoatención, i implica el desenvolupament funcional complet de la persona.

CLASSIFICACIÓ

Les AVD es poden dividir en Bàsiques (AVDB) i instrumentals (AVDI).
Las AVDB se refieren más directamente a las funciones de autoatención: control de esfínteres, alimentación, movilidad, aseo e higiene, deambulación, vestido, transferencias. Les AVDB es refereixen més directament a les funcions de autoatención: control d'esfínters, alimentació, mobilitat, neteja i higiene, deambulació, vestit, transferències.
Las AVDI implican otras funciones imprescindibles para un desarrollo normal de la vida, pero más elaboradas: comunicación, manejo del dinero, uso del transporte, realización de las tareas del hogar, manejo de la medicación,... Les AVDI impliquen altres funcions imprescindibles per a un desenvolupament normal de la vida, però més elaborades: comunicació, maneig dels diners, ús del transport, realització de les tasques de la llar, maneig de la medicació, ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada